tisdag 3 augusti 2010

Äntligen är festivalen här!

Nästa vecka är det äntligen dags för den årliga Å-festen i Eskilstuna. Artister spelar, tivoli i stan, öltält på Strömsholmen och kul aktiviteter på torget. Årets stora dragplåsterartist är Alphaville. Jag bara måste gå!

När jag var liten var å-festerna bra. Fast då hette jippot Drakbåtsfestivalen. Företag tävlade i drakbåtspaddling, det var maskerad, företagstält med heliumballinger, kul karuseller och alldeles för mycket sockervadd. Något år senare handlade festivalen om att hänga med vänner. Vara målad med för mycket kajal, ha för lite kläder för augustikvällar, fnissa med tjejkompisar bakom killars ryggar och åka nattbuss hem.
Åh, jag kommer ihåg hur mycket känslor som rusade runt i sextonårskroppen. Man hade precis börjat gymnasiet, lärt känna nya vänner och deras vänner. Började på riktigt att intressera sig för killar, få hjärtat krossat för att nästa vecka leta upp ett nytt namn i skolkatalogen. Man var osäker, tuff, blyg, ensam, trotsig, en tönt, folköl- och fulspritsfull, full av skratt men också ängslan.

Hmm, mitt inlägg om att dissa Å-festen blev ett litet walk along the memorielane.

Inga kommentarer: